Roslagsbro IF 3

Referat: Väddö IF 2 - Roslagsbro IF 3

Vi spelade en bortamatch som även kanske är "årets derby" i östraste Roslagen.
Varmt väder och sol, en fin gräsmatta och som alltid, Väddö är trevligt och fint och Vikingalunden är en mycket bra anläggning.
Vi börjar trevande, precis som uppvärmningen var trrevande, med flera uppspel som fångas av en bra väddöpress första 20-25minutrarna. Vi krånglade och ställde till det i felvända spelet. Lösa pass, för korta pass och vändningar in i motståndare som är i rygg på oss är inget bra om man vill bygga spelet säkert och systematiskt. En del i att det lossnar är att Alfons finner bra spel genom första pressen in i spelyta 2, en annan är att vi börjar finna lite längre spel från backlinje direkt ned och hota (dock högt upp) spelyta 3.
Det lossnar vartefter och jag tycker vi börjar få matchen dit vi vill under andra delen av halvleken. Det blir lite mer diagonala pass istället för raka bollar på djupet, dock fortfarande med hög risk med vändningar in i motståndare från felvända.
Vi har väl en handfull chanser i första, varav bara ett par blir avslut.

I halvlek flyttar vi om lite för att få ned lite mer passtyrka i backlinjen. Första halvan av andra halvleken blir också den absolut bästa perioden i matchen. Spelvändningarna i backlinjen gör att vi kan öppna upp planen lite mer och vi får då utrymme för att finna vägar genom motståndaren. Chanserna kommer, tillslut även målen. Vi spelar bra när vi gör det enkla, när vi snackar och är rörliga. Första målet är ett instick från Edvin B mellan mittbackarna till Loke som sätter den i bortre gaveln. Andra målet är en lite längre genomskärare från Lukas L som går rakt i djupet till Edvin B som petar bollen åt sidan och avslutar fint från straffområdesgränsen.
Efter ca 70 minuter ändrar matchen karaktär igen. Väddö börjar flytta upp mer folk och slå längre. Det blir mer efterslängar och jag får lite olyckligt täta byten när helt plötsligt många vill byta samtidigt. Det gör att vi får ut spelare på lite ovana positioner. Men vi löser det i spelet men vi drar också på oss någon onödig varning. Att snacka till sig varningar eller spelförstöra vid frisparkar är för enkla varningar att ta. Då det finns ett trevarningssystem till avstängning kan det bli kostsamt. Vi kommer nog inte kunna ändra ett domslut den här säsongen heller. När jag tänker efter har vi nog inte fått ett enda domslut ändrat sen vi började spela som knattar.

I korthet, på plussidan, vi fortsätter vinna, när spelet stämmer har vi en bra variation på kortpassningsspel och lite längre bollar. Ytterbackar fyller på bra i offensiven och vi får många spelare högt upp/till boxen när det behövs. Vi stod upp bra i fysiska kampen och vi har bra hörnor, offensivt och blev bättre vartefter på de defensiva hörnorna.

På minussidan, snacket behöver förbättras, spelet förenklas och rörligheten vara på en aktivare, högre nivå så att vi håller laget så kort som situationerna kräver. Vi behöver förstå när vi behöver vikariera på andra positioner, så vi inte förlorar en position eller blir långa i lagdelarna.

Tack alla för en bra match!

50' nr 26. Curt Dennis Åberg, Väddö Varning
50' 0-1 nr 15. Loke Carlsson (assist 17. Edvin Bladlund)
58' 0-2 17. Edvin Bladlund (assist 19. Lukas Lindqvist)
73' nr 41. Robert De Souza Maximiano Varning
89' nr 18. Daniel Saleem Varning
92' nr 15. Loke Carlsson Varning